Zoeken

Parklaan 28

3016 BC

Rotterdam

tel: 010-2250488

web: http://www.payforpeople.nl

mail: a.limaheluw@payforpeople.nl

PRESS RELEASE

'Horecaondernemer is liever gastheer dan boekhouder'

ROTTERDAM 9 augustus 2010 - De gemiddelde horecaondernemer houdt meer van het gastheerschap dan van zijn administratie. Dat concludeert de Rotterdamse payrolldienstverlener Pay for People in haar white paper ‘Payroll in de Horeca’. En daarom past payroll ook zo goed bij deze branche. Maar er staan meer redenen waarom payroll bij uitstek geschikt is voor de horeca beschreven in de white paper. Een document dat de vooroordelen over payroll wegneemt en de voordelen benadrukt.

“In de horeca wordt meer dan gemiddeld op flexibele basis gewerkt”, vertelt Wouter Veer, directeur van Pay for People. “Dat betekent dat er regelmatig mensen in- en uit dienst gaan, dat oproepcontracten snel over kunnen gaan in vaste contracten en dat het gewerkte aantal uren, en dus het salaris, elke periode weer anders is.” Omdat payroll de meest flexibele manier is om dienstverbanden en loonbetalingen vorm te geven, en omdat de payrollorganisatie alle administratieve handelingen van de horecaondernemer overneemt, is payroll in deze sector een uitkomst. “Bovendien”, gaat Veer verder, “houdt de gemiddelde horecaondernemer meer van het gastheerschap dan van zijn administratie. Risico’s op onderbetaling, illegaliteit, controles van de arbeidsinspectie: allemaal verleden tijd.”

Wat is payroll?
De white paper van Pay for People begint met een verklaring van het begrip payroll. Er bestaan nogal wat verschillende interpretaties van het woord waardoor ondernemers soms verkeerde verwachtingen hebben. Veer: “Met deze white paper willen we, in ieder geval voor de horeca, duidelijkheid scheppen.” Volgens Pay for People is de enige juiste uitleg van payroll dan ook ‘de dienstverlening waarbij de payrollorganisatie niet alleen de loonadministratie overneemt maar ook het juridisch werkgeverschap’. “Payrollorganisaties nemen de medewerkers dus in dienst en lenen ze uit aan de opdrachtgever, zoals ook gebeurt bij uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers. Met als belangrijkste functionele verschil dat de meeste personele taken, zoals werving en selectie, loopbaanbegeleiding en beoordeling, bij de opdrachtgever blijven”, aldus Veer.

Besparingen
Een ander voordeel dat Pay for People in haar white paper beschrijft, is de enorme besparing op pensioenpremies en CAO gerelateerde kosten die payroll horecaondernemers oplevert. De horeca CAO kent namelijk een erg dure pensioenregeling, een vaste bijdrage aan de Stichting Overgangsregeling vervroegd uittreden voor het Horecabedrijf (SOHOR) en scholingsverplichtingen. Veer: “Als horecaondernemers hun medewerkers in dienst nemen via payroll, vallen zij onder de CAO voor uitzendkrachten. Eveneens een prima CAO met een goede pensioenregeling, maar met lagere kosten en een hoger nettoloon voor de werknemers.”

White paper aanvragen
Wie meer wil weten over de voordelen van payroll in de horeca, contractvormen, voorwaarden en de werkwijze van payrollorganisaties in het algemeen en Pay for People in het bijzonder, kan de white paper ‘Payroll in de Horeca’ kosteloos opvragen bij Pay for People via e-mail, info@payforpeople.nl o.v.v. White paper of telefonisch 010 2066261.

09-August-2010

Meer persberichten van Pay for People

Fusie ABU en NBBU (30-Nov-2009)

Fusie ABU en NBBU..

Strandbeurs 2009 (12-Nov-2009)

..